Spelregels

Wedstrijdduur

2 x 30 minuten.
 

Teamgrootte

9 tegen 9 (8 + 1 keeper), maximaal 3 wissels per team (fase 1). Optioneel 11 tegen 11 (10 + 1 keeper), maximaal 4 wissels per team (fase 2) vanaf februari op heel veld.
 

Geen wedstrijdformulieren

Uitslagen doorgeven via info@meidentalentencompetitie.nl. Uitslagen van gespeelde wedstrijden dienen diezelfde avond door de scheidsrechter gemaild te worden.
 

Leeftijdsindeling

Geboren na 1 januari 2005.
 

Dispensatiebeleid

Voor deze competitie zijn 2 dispensatie (2004) speelsters mogelijk.
 

Invallersbepaling

Tijdens een wedstrijd mag per elftal maximaal drie maal een speelster worden gewisseld, waarbij een reeds gewisselde speelster opnieuw mag worden ingebracht.
 

Richtlijnen

Speelveld

Achterlijnen
Van 16 meterlijn tot 16 meterlijn (16 meterlijn strafschopgebied wordt aan beide zijden verlengd met hoedjes over een afstand van ca. 8 meter ; totale breedte speelveld is ca. 56 meter). ( standaard strafschopgebied is 40.3 meter breed)

Doelgebied keeper
Wordt gevormd door halve cirkel op de kop van het 16 meter gebied.
In dit doelgebied wordt keeper extra beschermd; mag niet gehinderd worden.

Strafschopgebied
24 meter breed en 10 meter diep (ter vergelijk; standaard strafschopgebied is 40.3 x 16.5 meter).

Zijlijnen
Speelveld dus ca. 56 meter breed; zijlijnen worden d.m.v. hoedjes (minimaal om de 10 meter neergezet) aangegeven.

Middenlijn/middencirkel
Deze worden gebruikt van het volledige speelveld.

Mogelijke belijning bij gebruik hoedjes
Strafschopgebied wordt als volgt aangegeven in afwijkende kleur hoedjes:

  • Twee hoedjes op hoek zijkant-achterlijn strafschopgebied.
  • Twee hoedjes op zijlaan speelvel, 10 meter vanaf achterlijn gemeten (op deze wijze zijn er geen hinderlijke hoedjes in het speelveld; scheidsrechter en speelsters zullen lijnen strafschopgebied dus zelf visueel moeten inschatten).

Het doel
6 meter bij 2 meter
 
Onder 12 _ Spelregels - afbeelding veld

Spelregels

  • Het spel begint of wordt hervat na een doelpunt in het midden van het veld.
  • De buitenspelregel is niet van toepassing (block 2 wel).
  • De terugspeelbal niet in de handen door keeper.
  • Achterbal op 10 meter van de goal nemen( rand strafschopgebied). Indien door keeper genomen; is vanuit de handen nemen hierbij niet meer toegestaan.
  • Hoekschop wordt genomen op 20 meter van het midden van het doel (ofwel van de rand regulier strafschopgebied dat 40.3 meter breed is).
  • Een overtreding wordt altijd bestraft met een directe vrije schop, waarbij de tegenstanders op minimaal 5 meter afstand staat.
  • Een inworp wordt op een normale wijze genomen. Foutief genomen inworpen moeten worden overgenomen.
  • Strafschop op 9 meter van het doel.
  • Alleen de begeleiding, de scheidsrechter en speelsters op het veld. Ouders achter de hekken, de lijnen van het officiële speelveld kunnen als afrastering dienen.

Wedstrijdkleding
Clubtenue, degelijk schoeisel, scheenbeschermers. Reserveshirts worden door de thuisspelende club verzorgd.

Balmaat en –gewicht
Maat 5 en maximaal gewicht 320-370 gram. Minimaal 1 reservebal achter ieder doel, dit bevordert de snelheid. Wisselspeelsters kunnen eventueel de ballen weer ophalen.

Straftijdsregeling
Tijdens de wedstrijd kan een speelster 5 minutenstraftijd krijgen.

Scheidsrechter
Eigen scheidsrechter, geen assistentie door grensrechters.

Time out
Iedere coach mag per wedstrijd 1 time out aanvragen bij de scheidsrechter, deze time-out mag maximaal 2 minuten duren, en is mogelijk na 10 minuten in de wedstrijd tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Doelstelling
Deze extra competitie (naast de reguliere competitie) wordt georganiseerd om jeugdspeelsters verder te ontwikkelen, te laten wennen aan een groter veld en extra ervaring op te laten doen in het spelen van wedstrijden met diverse leeftijdsgroepen.

Speeldagen
Maandag, dinsdag of woensdag om 18.30 uur (overige speeldagen en tijden in overleg). Er wordt rekening gehouden met de reisafstand van de bezoekende vereniging met de poule indeling.

Afgelasting
Bij afgelasting informeert de thuisspelende vereniging de bezoekende tegenstander, scheidsrechter en de commissie MeidenTalentenCompetitie. In overleg wordt een nieuwe speeldatum vastgesteld waarbij voorkeur de week erop de wedstrijd gespeeld wordt.

Niet opkomen
Heeft een vereniging op een wedstrijddatum niet voldoende speelgerechtigde speelsters en kan hierdoor de vastgestelde wedstrijd niet worden gespeeld dan wordt deze wedstrijd omgezet in een 3-0 nederlaag. Gebeurt bovenstaande voor de tweede maal in een seizoen dan wordt de betrokken vereniging uitgesloten van verdere deelname en vervallen alle door die vereniging eerder gespeelde wedstrijden. Als een vereniging zich tijdens de competitie om welke reden dan ook besluit terug te trekken, vervallen alle eerder door de vereniging gespeelde wedstrijden.

Rangschikking
De eindstand wordt bepaald door het aantal behaalde wedstrijdpunten, is dit gelijk dan is het onderlinge resultaat plaats bepalend, vervolgens het doelsaldo en tenslotte het aantal gescoorde doelpunten.

Voor wie

  • Voor ieder meisje in deze leeftijdscategorie.
  • Voor zowel speelsters die in een meisjesteam spelen, als voor speelsters die in een jongensteam spelen.

Tot slot
In de gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist de MeidenTalentenCommissie.