Spelregels

Wedstrijdduur

2 x 35 minuten.
 

Teamgrootte

11 tegen 11 (10 + 1 keeper), maximaal 5 wissels per team.
 

Geen wedstrijdformulieren

Uitslagen doorgeven via info@meidentalentencompetitie.nl. Uitslagen van gespeelde wedstrijden dienen diezelfde avond door de scheidsrechter gemaild te worden.
 

Leeftijdsindeling

Geboren na 1 januari 2001.
 

Dispensatiebeleid

Voor deze competitie zijn geen dispensatie speelsters mogelijk.
 

Invallersbepaling

Tijdens een wedstrijd mag per elftal volgens de categorie B van de KNVB maximaal vijf maal een speelster worden gewisseld, waarbij een reeds gewisselde speelster opnieuw mag worden ingebracht.
 

Richtlijnen

Het reguliere speelveld wordt gebruikt voor deze competitie en er zal gespeeld worden volgens de reguliere spelregels zoals die zijn bepaald voor c-junioren.
 

Time out

Iedere coach mag per wedstrijd 1 time out aanvragen bij de scheidsrechter, deze time-out mag maximaal 2 minuten duren, en is mogelijk na een kwartier in de wedstrijd tot 1 kwartier voor het einde van de wedstrijd.
 

Doelstelling

Deze extra competitie (naast de reguliere competitie) wordt georganiseerd om jeugdspeelsters verder te ontwikkelen, extra ervaring op te laten doen in het spelen van wedstrijden met diverse leeftijdsgroepen.
 

Spelregels

Wedstrijdkleding
Clubtenue, degelijk schoeisel, scheenbeschermers. Reserveshirts worden door de thuisspelende club verzorgd.

Balmaat en –gewicht
Maat 5 en maximaal gewicht 320 – 370 gram.

Straftijdsregeling
Tijdens de wedstrijd kan een speelster 5 minutenstraftijd krijgen, bij de 2e keer moet de speelster eruit en mag niet door een andere speelster vervangen worden. De veldverwijderingen zullen door de scheidsrechter gemeld worden bij de commissie MTC. Bij 2 veldverwijzingen volgt automatische een schorsing van 1 wedstrijd. Nota bene: een speelster die op grond van de regelementen van de KNVB geschorst is voor een bepaalde periode in de reguliere competitie mag gedurende deze periode niet deelnemen aan wedstrijden in de MeidenTalentenCompetitie onder 15.

Scheidsrechter
De thuisspelende vereniging is verantwoordelijk voor een scheidrechter (liefst KNVB),

Speeldagen
Maandag, dinsdag of woensdag om 19.30 uur (overige speeldagen en tijden in overleg). Er wordt rekening gehouden met de reisafstand van de bezoekende vereniging met de poule indeling.

Afgelasting
Bij afgelasting informeert de thuisspelende vereniging de bezoekende tegenstander, scheidsrechter en de commissie MeidenTalentenCompetitie. In overleg wordt een nieuwe speeldatum vastgesteld waarbij voorkeur de week erop de wedstrijd gespeeld wordt.

Niet opkomen
Heeft een vereniging op een wedstrijddatum niet voldoende speelgerechtigde speelsters en kan hierdoor de vastgestelde wedstrijd niet worden gespeeld dan wordt deze wedstrijd omgezet in een 3-0 nederlaag. Gebeurt bovenstaande voor de tweede maal in een seizoen dan wordt de betrokken vereniging uitgesloten van verdere deelname en vervallen alle door die vereniging eerder gespeelde wedstrijden. Als een vereniging zich tijdens de competitie om welke reden dan ook besluit terug te trekken, vervallen alle eerder door de vereniging gespeelde wedstrijden.

Rangschikking
De eindstand wordt bepaald door het aantal behaalde wedstrijdpunten, is dit gelijk dan is het onderlinge resultaat plaats bepalend, vervolgens het doelsaldo en tenslotte het aantal gescoorde doelpunten.

Spelerspas
Spelerspassen zijn niet nodig.

Voor wie

  • Voor ieder meisje in deze leeftijdscategorie.
  • Voor zowel speelsters die in een meisjesteam spelen, als voor speelsters die in een jongensteam spelen.

Tot slot
In de gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist de MeidenTalentenCommissie.